مسیر یادگیری زبان چینی، سخت یا آسان؟
آیا تا کنون سراغ یادگیری زبان چینی رفته اید؟
اگر این مسیر را رفتهاید اما با بن بست مواجه شدهاید؛ پس، سه دقیقه از زمان خود را به ما بدهید تا آنچه را که گذشته وقت خود را به آن اختصاص داده بودید را بررسی کنیم، شاید این تجربه سرمایهای برای طی یک مسیر جدید برای شما باشد.
من هم مانند شما و بسیاری از مردم دنیا معتقدم که چینی یکی از سختترین زبانهای جهان است. با این حال به لطف فناوری مدرن و سادهسازی کاراکترها، یادگیری زبان چینی آنقدرها هم که قدیم ترسناک بنظر میرسید، نیست! بلکه باید زبان چینی را هوشمندانه یادبگیرید. و در این نوشتار به دو علت شکست و راه حل کاربردی برای پیروزی شیرین پرداخته میشود.
- اینکه زبان چینی الفبا ندارد به معنی غیرقابل تشخیص بودن و یا سختتر بودن آن نیست بلکه نسبت به سایر زبانهای دنیا فقط از سیستم متفاوتی پیروی میکند. احتمالا اگر نقطه ضعف شما در مهارت خواندن و نوشتن کلمات بوده، شاید به خاطر اینکه درک درستی از طبقهبندی کاراکترهای چینی و ریشههای آن پیدا نکردهاید. شاید هر کلمه و یا کاراکتر چینی برای شما صرفا یک سری خطوط مبهمی بوده که فقط با رونویسی و تکرار قصد یادگیری آن را داشتید که البته من میدانم به این شیوه نهایتا یک ماه بعد کلمات از ذهن شما فرار کرده و به وادی فراموشی سپرده شدهاند. تعجب نکنید من هم ده سال پیش همین روش را داشتم! نه تنها من بلکه تمام زبانآموزان و اساتید همین یک راهحل را برای یادگیری کلمات ارائه میدادند! نوشتن و نوشتن و نوشتن بسیار!
آنچه که من در سالهای اخیر پی بردم و هر روز بیشتر به روش خلاق و آموزش نوین روی آوردم این بود که به تجربه در تدریس فهمیدم که زبانآموزان با حافظه تصویری در یادگیری زبان چینی موفقتر عمل میکنند، پس شروع کردم و تمام لغات کتاب را از سطح مبتدی تصویرسازی کردم. تا هم از نظر معنا و هم ریشه و دستهبندی کاراکتر، ذهن زبان آموز به درستی و راحتی بتواند خطوط چینی را پردازش نماید و بدین گونه یک تصویر ماندگار از کلمات برای همیشه در خاطر خود بجای بگذارد.
البته ما منکر این نیستیم که یادگیری چینی مستلزم حفظ اندکی است اما در واقع با هوشمندسازی و تکنیک های حافظه بسیار مؤثرتر و لذتبخشتر میتوان عمل کرد. پس تشخیص درست کلمه ارتباط مستقیم با مهارت خواندن شما دارد و این سرعت پیشرفت شما در درک مطلب را صدبرابر میکند. همچنین با تسلط بر کاراکترها خواهید دید که برای نوشتار خط چینی هرگز کلمات خطوط درهم و مبهم به نظر نمیآیند.
آیا کلمات تغییر کرده؟ آیا کارکترهای چینی ساده تر شدهاند؟ خیر؛ معجزه در شیوه جدید تعامل شما با آنهاست.
- و اما تفاوت دیگری در زبان چینی، آوا محور بودن این زبان است، بدین گونه که هر کاراکتر به تنهایی دارای آهنگ و فراز و فرود لحن صدا میباشد. و حتی خطای کوچکی در تلفظ میتواند معنای آن کلمه را تغییر دهد. پس پایه و اساس شکل گیری تلفظ صحیح نقش بزرگی در ارتباط شما و دوستان چینی شما ایفا میکند. برای همین لازم است از همین اول در بخش مقدمه پین یین را به خوبی یادبگیرید اگرچه ممکن است در ابتدا خسته کننده به نظر برسد، اما شنیدن و درک تفاوت های بین صداهای مختلف به ایجاد پایه ای استوار برای مهارت شنیداری و صحبت کردن شما کمک میکند. بهترین راه برای انجام این کار گوش دادن به گوینده بومی با لهجه استاندارد که در دوره قرار داده ایم و تکنیک سایه است. نکته مهم اینکه متواضع باشید! اگر فکر میکنید این لحن ها آسان هستند احتمالا اشتباهات خود را نمیشنوید. و نکته مهمتر اینکه از بلند صحبت کردن در حضور دیگران خجالت نکشید! جسارت اینکه بپذیرید ممکن است دچار خطا باشید به شما اجازه میدهد تا قفل زبان شما شکسته بشود، و از همین ترم اول میتوانید با اعتماد به نفس هر چیزی را که یادمیگیرید به کاربندید.
پس از یادگیری کامل پین یین به سراغ کتاب میرویم و گوش شما از همان درس اول با کمک پادکست و صدای بومی چینی با کلام چینی آشنا میشود و این در ناخودآگاه شما موجب میشود که در زمان تلفظ بسیار روان و استاندارد صحبت کنید.
و در آخر از تجربه خود و ما استفاده کنید! چرا که مسیرهای تکراری نتیجه های تکراری را رقم میزنند و برای بدست آوردن یک نتیجه درخشان و ماندگار در زبان چینی لازم است تا این راه های هوشمندانه را به کار ببندید تا از پیشرفت خود شگفت زده بشوید.
منابع پیشنهادی:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.